Linecké pečivo

Linecké pečivo

Suroviny:

  • 50 g vanilkový cukor
  • 250 g maslo
  • 350 g hladká múka
  • 4 žĺtky
  • 120 g práškový cukor
  • džem
  • čokoládová poleva

Postup:

  1. Žĺtky ušľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom na penu. Počas šľahania postupne pridávame kúsky zmäknutého masla. Nakoniec zapracujeme múku a rukami vypracujeme cesto. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme do druhého dňa odležať v chladničke.
  2. Na druhý deň cesto na linecké rozvaľkáme na doske s múkou a vykrajujeme rôzne tvary ako pri klasickom lineckom ceste.
  3. Pečieme doružova na mastnom papieri pri 150 °C. Vždy dva kúsky cukroviniek zlepíme k sebe džemom alebo marmeládou. Môžeme posypať práškovým cukrom, ale aj máčať či pokvapkať čokoládou.

Jednoduché recepty pre pacientov so stómiou a po operácii čriev

Kucharka
Všetky recepty je možné stiahnuť ako PDF kuchárku.