Vanilkové rožky bez orechov

Vanilkové rožky bez orechov

Suroviny:

  • 200 g hladkej múky
  • 60 g stuženého tuku
  • 60 g masla
  • 80 g jemne mletých kukuričných lupienkov
  • 30 g práškového cukru
  • orechová príchuť – niekoľko kvapiek

Na obalenie:

  • 100 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 vanilkový strúčik

Postup:

  1. Maslo necháme zmäknúť. Kukuričné lupienky rozdrvíme v mažiariku, alebo pomelieme v mlynčeku na strúhanku. Do misy alebo na dosku si preosejeme múku a cukor. Zmiešame ju s podrvenými lupienkami a žĺtkami.
  2. Po častiach do cesta zapracujeme tuk a ostatné ingrediencie vrátane niekoľkých kvapiek orechovej príchuti a všetko rýchlo spracujeme.
  3. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň pol hodiny uležať v chladničke. Z uležaného cesta tvarujeme malé rožky, ktoré skladáme na plech vyložený mastným papierom.
  4. Pečieme pri 180 °C doružova. Horúce upečené rožky obaľujeme v práškovom cukre. Pre výraznejšiu chuť môžeme do cukru pridať vanilkový strúčik. Necháme ich v izbovej teplote uležať asi 2 hodiny

Jednoduché recepty pre pacientov so stómiou a po operácii čriev

Kucharka
Všetky recepty je možné stiahnuť ako PDF kuchárku.