Maslo necháme zmäknúť. Kukuričné lupienky rozdrvíme v mažiariku, alebo pomelieme v mlynčeku na strúhanku. Do misy alebo na dosku si preosejeme múku a cukor. Zmiešame ju s podrvenými lupienkami a žĺtkami.
Po častiach do cesta zapracujeme tuk a ostatné ingrediencie vrátane niekoľkých kvapiek orechovej príchuti a všetko rýchlo spracujeme.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň pol hodiny uležať v chladničke. Z uležaného cesta tvarujeme malé rožky, ktoré skladáme na plech vyložený mastným papierom.
Pečieme pri 180 °C doružova. Horúce upečené rožky obaľujeme v práškovom cukre. Pre výraznejšiu chuť môžeme do cukru pridať vanilkový strúčik. Necháme ich v izbovej teplote uležať asi 2 hodiny
Jednoduché recepty pre pacientov so stómiou a po operácii čriev
Všetky recepty je možné stiahnuť ako PDF kuchárku.