Tekvicové placky s jogurtovou omáčkou a bylinkami

Tekvicové placky s jogurtovou omáčkou a bylinkami

Suroviny:

  • 3 maslové tekvice
  • hrsť čerstvého špenátu
  • 1 mrkva
  • 140 g múky
  • lyžička čerstvého oregana
  • rímska rasca
  • soľ
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 1 vajce
  • 50 ml vody

Omáčka

  • 200 ml smotanového bieleho jogurtu
  • lyžica sekanej petržlenovej vňate
  • lyžica sekanej bazalky
  • sol
  • čierne korenie

Postup:

  1. Nakrájanú tekvicu dáme do hrnca, osolíme a podlejeme 50ml vody. Pod pokrievkou dusíme domäkka 15 – 20 minút.
  2. Rozvarenú tekvicu rozmixujeme na pyré a necháme vychladnúť. Pridáme najemno nasekaný špenát, nastrúhanú mrkvu, múku, korenie, soľ a jedlú sódu. Premiešame, pridáme vajce a vypracujeme cesto.
  3. Na teflonovej panvici vytvoríme placky vo veľkosti dlane a pečieme dozlatista z obidvoch strán.
  4. V miske zmiešame jogurt s nasekanými bylinkami a mierne osolíme. Servírujeme jednotlivé placky s1 lyžicou omáčky. Môžeme ozdobiť plátkom sparenej olúpanej rajčiny bez jadierok.

Jednoduché recepty pre pacientov so stómiou a po operácii čriev

Kucharka
Všetky recepty je možné stiahnuť ako PDF kuchárku.