Ryba na rasci s bylinkami a pečenými batátmi

Ryba na rasci s bylinkami a pečenými batátmi

Suroviny na 1 porciu:

  • 150 g filé zčerstvej ryby (losos, pstruh lososovitý, ostriež nílsky, treska, zubáč)
  • olivový olej
  • rasca
  • čierne korenie
  • soľ
  • rozmarín
  • 1 batát (sladký zemiak)
  • citrón

Postup:

  1. Najprv pripravíme sladký zemiak, pretože jeho príprava trvá dlhšie. Zemiak ošúpeme, opláchneme a nakrájame na plátky asi ½ cm široké. Plátky naskladáme na plech pokrytý mastným papierom, osolíme a môžeme mierne posypať jemne drveným rozmarínom. V rúre predhriatej na 200 ºC pečieme asi 20 – 30 minút do zlatista.
  2. Rybu opláchneme vodou, zbavíme ju prípadných drobných kostí. Filé osolíme, okoreníme a mierne pokvapkáme citrónom. Na panvici rozpálime olivový olej. Do horúceho oleja vhodíme dve stonky rozmarínu a trochu rasce. Ihneď vložíme rybu, aby sa olej zbytočne neprepaľoval. Sprudka opečieme 1/2 – 1 minútu (podľa hrúbky filé) a otočíme. Orestujeme z obidvoch strán. Vložíme na predhriaty tanier a ozdobíme kúskom citrónu. Ihneď podávame s pečenými sladkými zemiakmi.

Jednoduché recepty pre pacientov so stómiou a po operácii čriev

Kucharka
Všetky recepty je možné stiahnuť ako PDF kuchárku.