Piškótové nepečené guľôčky

Piškótové nepečené guľôčky

Suroviny:

  • 300 g piškót
  • 140 g masla
  • 5 lyžičiek kakaa
  • 5 lyžičiek práškového cukru
  • 1 lyžička rumu, alebo pár kvapiek rumovej príchuti
  • kakaový prášok, alebo škorica na obalenie

Postup:

  1. Maslo nakrájame na kúsky a necháme zmäknúť. Kakaové piškóty vložíme do vrecúška a valčekom ich rozdrvíme na drobné kúsky. Svetlé piškóty nakrájame na malé kocky alebo nasekáme nahrubo.
  2. Tmavé piškótové kúsky, zmäknuté maslo, práškový cukor a5 lyžičiek kakaa spolu zmiešame a vypracujeme tuhú hmotu. Pridáme do nej nahrubo nakrájané svetlé piškóty. Ak je hmota príliš mäkká – riedka, pridáme ešte kakaové piškóty.
  3. Z piškótovej hmoty vytvarujeme valček, ktorý obalíme v kakaovom prášku, alebo mletej škorici.
  4. Piškótové nepečené cukrovinky zabalíme do alobalu. Valček po stuhnutí nakrájame na kolieska.

Jednoduché recepty pre pacientov so stómiou a po operácii čriev

Kucharka
Všetky recepty je možné stiahnuť ako PDF kuchárku.