1 lyžička rumu, alebo pár kvapiek rumovej príchuti
kakaový prášok, alebo škorica na obalenie
Postup:
Maslo nakrájame na kúsky a necháme zmäknúť. Kakaové piškóty vložíme do vrecúška a valčekom ich rozdrvíme na drobné kúsky. Svetlé piškóty nakrájame na malé kocky alebo nasekáme nahrubo.
Tmavé piškótové kúsky, zmäknuté maslo, práškový cukor a5 lyžičiek kakaa spolu zmiešame a vypracujeme tuhú hmotu. Pridáme do nej nahrubo nakrájané svetlé piškóty. Ak je hmota príliš mäkká – riedka, pridáme ešte kakaové piškóty.
Z piškótovej hmoty vytvarujeme valček, ktorý obalíme v kakaovom prášku, alebo mletej škorici.
Piškótové nepečené cukrovinky zabalíme do alobalu. Valček po stuhnutí nakrájame na kolieska.
Jednoduché recepty pre pacientov so stómiou a po operácii čriev
Všetky recepty je možné stiahnuť ako PDF kuchárku.