Kuracie stehná zapečené so zemiakmi na koreňovej zelenine
Suroviny:
4 kuracie stehná
4 plátky slaniny
1 väčšia mrkva
1 petržlen
¼ zelerové buľvy alebo 4 stonky listového zeleru
½ cibule
4 – 6 veľkých zemiakov
olej
100 ml vody
majorán
soľ
čierne korenie
Postup:
Stehná umyjeme, zbavíme kože, osolíme, okoreníme a posypeme majoránom. Koreňovú zeleninu a zemiaky očistíme, zeleninu nakrájame na približne 8 cm kúsky a zemiaky na štvrtky a osolíme.
Dno pekáčika vymažeme olejom, ukladáme plátky zemiakov a zeleniny. Navrch položíme stehná a prekryjeme slaninou.
Vložíme do rúry predhriatej na 200 ºC a pomaly pečieme asi 70 minút.
Jednoduché recepty pre pacientov so stómiou a po operácii čriev
Všetky recepty je možné stiahnuť ako PDF kuchárku.