Kuracie stehná zapečené so zemiakmi na koreňovej zelenine

Kuracie stehná zapečené so zemiakmi na koreňovej zelenine

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 4 plátky slaniny
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 petržlen
  • ¼ zelerové buľvy alebo 4 stonky listového zeleru
  • ½ cibule
  • 4 – 6 veľkých zemiakov
  • olej
  • 100 ml vody
  • majorán
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

  1. Stehná umyjeme, zbavíme kože, osolíme, okoreníme a posypeme majoránom. Koreňovú zeleninu a zemiaky očistíme, zeleninu nakrájame na približne 8 cm kúsky a zemiaky na štvrtky a osolíme.
  2. Dno pekáčika vymažeme olejom, ukladáme plátky zemiakov a zeleniny. Navrch položíme stehná a prekryjeme slaninou.
  3. Vložíme do rúry predhriatej na 200 ºC a pomaly pečieme asi 70 minút.

Jednoduché recepty pre pacientov so stómiou a po operácii čriev

Kucharka
Všetky recepty je možné stiahnuť ako PDF kuchárku.