Kurací plátok po provensálsky s ryžou

Kurací plátok po provensálsky s ryžou

Suroviny:

  • 600 g kuracie prsia
  • lyžica rastlinného oleja
  • čierne korenie mleté
  • provensálske korenie
  • soľ
  • tymian
  • rozmarín
  • bazalka
  • oregano
  • saturejka
  • 50 ml kuracieho vývaru

Postup:

  1. Jemne nasekané čerstvé bylinky zmiešame v miske (môžeme použiť i sušené provensálske korenie).
  2. Prsia zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a zoboch strán posypeme bylinkami.
    Mäso prudko opečieme 1 minútu po obidvoch stranách na rozpálenom oleji.
    Podlejeme kuracím vývarom apod pokrievkou pomaly podusíme domäkka.
  3. Podávame s ryžou.

Jednoduché recepty pre pacientov so stómiou a po operácii čriev

Kucharka
Všetky recepty je možné stiahnuť ako PDF kuchárku.