1 balíček králičích brušiek (6 – 8 kusov) alebo kúskov vo veľkosti dlane
12 plátkov anglickej slaniny
listový zeler
½ cibule
soľ
čierne korenie
tymian
100ml vody
1 lyžica domáceho sirupu
Postup:
Jednotlivé brušká vo veľkosti dlane omyjeme vodou, osušíme, rozložíme na pracovnú plochu,zľahka osolíme a pokoreníme. Listový zeler olúpeme a nakrájame na cca 8 cm dlhé diely. Na každý kúsok položíme plátok slaniny a 2 kúsky pripraveného zeleru. Plátok zvinieme do malej rolád a zopneme ihlou alebo špajľou. Na dno pekáčika vložíme ½ cibule. Potom vložíme malé rolády, ktoré prekryjeme zvyšnými plátkami slaniny. Podlejeme vodou zmiešanou so sirupom.
Vložíme do rúry predhriatej na180 ºC a pečieme pod pokrievkou asi 40 – 50 min.
Podávame s vareným zemiakom alebo zemiakovou kašou.
Jednoduché recepty pre pacientov so stómiou a po operácii čriev
Všetky recepty je možné stiahnuť ako PDF kuchárku.