Malé králičie rolády

Malé králičie rolády

Suroviny:

  • 1 balíček králičích brušiek (6 – 8 kusov) alebo kúskov vo veľkosti dlane
  • 12 plátkov anglickej slaniny
  • listový zeler
  • ½ cibule
  • soľ
  • čierne korenie
  • tymian
  • 100ml vody
  • 1 lyžica domáceho sirupu

Postup:

  1. Jednotlivé brušká vo veľkosti dlane omyjeme vodou, osušíme, rozložíme na pracovnú plochu,zľahka osolíme a pokoreníme. Listový zeler olúpeme a nakrájame na cca 8 cm dlhé diely. Na každý kúsok položíme plátok slaniny a 2 kúsky pripraveného zeleru. Plátok zvinieme do malej rolád a zopneme ihlou alebo špajľou. Na dno pekáčika vložíme ½ cibule. Potom vložíme malé rolády, ktoré prekryjeme zvyšnými plátkami slaniny. Podlejeme vodou zmiešanou so sirupom.
  2. Vložíme do rúry predhriatej na180 ºC a pečieme pod pokrievkou asi 40 – 50 min.
  3. Podávame s vareným zemiakom alebo zemiakovou kašou.

Jednoduché recepty pre pacientov so stómiou a po operácii čriev

Kucharka
Všetky recepty je možné stiahnuť ako PDF kuchárku.